Afis USV NY Blackout

Alifantis & Zan – Mircea Baniciu & Band

Vă invităm la un concert extraordinar, în care vor evolua doi dintre cei mai buni folkiști români din țară, Mircea Baniciu și Nicu Alifantis, prieteni de-o viață. Succesul lor ca artiști a fost unul fulminant devenind două dintre cele mai mari legende din muzica românească.
Mircea Baniciu este cooptat în anul 1971 în trupa “Phoenix” ca solist vocal, eveniment care avea să-i schimbe tot cursul vieții. Din anul 1977, când colegii săi din trupa “Phoenix” părăsesc țara, își continuă cariera pe cont propriu, imprimând în 1979 primul disk ce conținea piese precum “Hanul ulciorului nesecat”, “Călătorie”, “Dacă ai ghici” și “Joc”, și care avea să-i aducă în scurt timp celebritatea nu numai în țară ci și în străinătate, în noua sa carieră solo.
Artistul va urca pe scenă alături de un band deja consacrat în lumea rockului românesc, format din Teo Boar și Vlady Cnejevici.

„Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieții fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsându-ne destrămați o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroși, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blândețea-l simte poet de când lumea și-s fericit să o spun și altora. Și s-o repet până la îngeri!”
În 1995 fondează grupul Alifantis & Zan, ca trupă de studio pentru albumul său Voiaj. În 1996, după înregistrarea albumului Nichita, Zan devine o trupă de proiecte din care mai fac parte: Virgil Popescu (chitară bas, voce), Sorin Voinea (claviaturi, voce), Răzvan Mirică (chitară electrică și acustică, sitar, mandolină, voce), Relu Bițulescu (tobe, percuție).
În aprilie 1999 înființează Fundația Nicu Alifantis cu scopul de a promova „proiecte artistice în care valoarea, forța și autenticitatea vor fi primordiale”.
____________________________
Locație: Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, ora 19.00
Prețul unui bilet este de 25 Ron pentru studenți, elevi și pensionari – biletele se pot achiziționa de la sediul CCS.
Prețul unui bilet întreg este de 50 Ron, se poate achiziționa la sediul CCS, la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava sau on-line de pe ccs-sv.ro ; biletesuceava.ro

[showseats id=78]