Afis USV NY Blackout

Mirel Manea & Arcanul-USV

Mirel Manea
Născut pe 3 august 1978, Mirel Manea a studiat trompeta la Liceul de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani și Universitatea de Muzică “Transilvania” din Brașov. A fost angajat al Filarmonicii “Gh. Dima” din Brașov, al Filarmonicii Botoșani și colaborator periodic cu “Grande Orchestra di Fiatti Verdi-Bracigliano” din Salerno ( Italia ), în anul 2001 Masterclass la “Conservatoire National de Region-Paris”, cu Guy Touvron. A cântat și în orchestra Catedralei “Murialdo” din Milano.
Dintre personalitățile muzicale cu care s-a aflat pe scenă, i-au rămas în suflet naistul Gheorghe Zamfir, dirijorul Fiorangelo Orsini ( Italia ), naistul Nicolae Voiculeț, colaborarea alături de solista de muzică populară, Viorica Macovei.
Momentul artistic memorabil, covârșitor, care l-a marcat pentru tot restul vieții este “….faptul că am cântat la Vatican pentru Papa Ioan Paul al II-lea și pentru marea de oameni strânsă în Piazza San Piedro. A fost o experiență unică….”
Trompeta lui Mirel Manea se aude tot mai des de o vreme, muzica sa conține același adevăr: „magia muzicii este în noi, instrumentistul doar ne arată drumul”. În proiectul actual denumit Mirel Manea & Orchestra, artistul dezvoltă o nouă abordare a stilului clasic, întrepătruns cu Pop Opera, făcând ca muzica emisă să fie una de o calitate ridicată.
Alături cu Mirel Manea vor evolua pe scenă și membrii binecunoscutului Ansamblu Studențesc ”Arcanul-USV” 

[showseats id=79]