TEATRU ORDINEA IN CARE A PLANS RUXANDRA 16 Ianuarie

Ordinea în care a plâns Ruxandra

Marți, 16 ianuarie 2024, de la ora 19.00, va avea loc la sala Auditorium Joseph Schmidt a USV a doua reprezentaţie cu public a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studenţesc Fabulinus.

Spectacolul regizat de Cosmin Panaite reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru.

„Ordinea în care a plâns Ruxandra” pornește de la povestea unei eleve de liceu care se opune petiției pe care colegii ei o scriu împotriva profesorului lor de fizică. Este lecția de fizică la care copiii iau parte și care anunță o înlănțuire de cauze și efecte care devin de neoprit și căreia Ruxandra încearcă să le facă față.

Piesa a fost scrisă în anul 2023, în cadrul rezidenţei de dramaturgie Drama 5, ediția a VIII-a, organizate de Reactor de creaţie şi experiment Cluj-Napoca.

Eliza Păuna este actriță, iubitoare de literatură pentru copii și de biciclete, cea mai ordonată când cântă la pian, cea mai dezordonată când ia decizii, curioasă să lucreze în teatru și în afara poziției de actor. „Ordinea în care a plâns Ruxandra” este primul text pe care l-a scris și pe care simte că nu-l va termina niciodată, un exercițiu de scriere care a neliniștit-o în aceeași măsură în care a și entuziasmat-o.

Pentru Cosmin Panaite, actor la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” şi regizor, spectacolul „Ordinea în care a plâns Ruxandra” reprezintă a opta colaborare cu Teatrul Studenţesc Fabulinus, continuând şi prin această montare să urmeze direcţia contemporană românească pe care a propus-o identităţii artistice a trupei.

Timp de o oră, îi veţi putea urmări în distribuţia spectacolului pe studenţii-actori Ioana Stempel, Irinel Rusu, Gabriela Opria, Adrian Durnea şi Vlad Mardare, partea tehnică a spectacolului fiind asigurată de către Ilie Doroftei şi Cosmin Ungurean.

Biletele pot fi achiziţionate fie de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor nr. 6, L-V: 9-17, fie în ziua spectacolului, începând cu ora 18.00, de la Auditorium Joseph Schmidt, în limita locurilor disponibile.

Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30; după începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis.

Teatrul Studenţesc Fabulinus, fondat în 2011, este trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Casei de Cultură a Studenţilor Suceava.