Afis USV NY Blackout

Concert Jazz – Dirk Blümlein Terzett

Concert Jazz – Dirk Blümlein Terzett

Sala Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

20 octombrie 2021, ora 19.00

Dirk Blümlein Terzett este un trio exceptional compus din Dirk Blümlein (bass), Andreas Francke (saxofon și clarinet) și Eckhard Stromer (tobe), trei artiști germani care cântă împreună de peste 17 ani, timp în care și-au dezvoltat prin experiența îndelungată un stil foarte variat, între jazz și pop. În compozițiile sale extrem de relaxante, trio-ul explorează noi posibilități muzicale, menținând melodia și groove-ul mereu pe primul plan.

În turneul său în România trio-ul va prezenta piesele de pe ultimul albul lansat în 2018,  „Auf allen 7 Meeren”, care propune o sinergie muzicală și un echilibru perfect între jazz și funk, rock și blues.

Concertul este organizat în cadrul unui turneu, pe care formația îl realizează în luna octombrie în România, cu sprijinul oferit de Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă din Baden Württemberg.

 

Discografie

 

2004 „Alles für den Künstler”                  Rodenstein

2007 „Freizeitvergnügen”                                     Jazz n Arts

2011   „Fette Beute”                                               Rodenstein

2018 „Auf allen sieben Meeren”                    Rodenstein

 

Dirk Blümlein (bass), unul dintre cei mai populari bassisti din Germania, este recunoscut pentru interpretarea sa artistică și originalitatea sa atât în lumea jazzului, precum și în cea a muzicii pop și funk. Cel mai cunoscut publicului este în calitatea sa de membru al celebrei trupe pop “Fools Garden”, cu care a susținut numeroase concerte în întreaga lume. Revista Guitar & Bass a scris despre el încă din 2005: „Un muzician remarcabil care poate face multe, de la solo-uri de primă clasă, adăugând concepte electronice contemporane până la balade de fuziune anacronice”. Dirk Blümlein a înregistrat și 3 albume proprii dar și 4 albume alături de formația proprie, “Dirk Blümlein Terzett”.

Andreas Francke (saxofon, clarinet) a studiat saxofonul cu prof. Bernd Konrad la Staatliche Hochschule für Musik din Stuttgart. Au urmat mai multe studii individuale cu Michael Heitzler (D), George Robert (CH) și Terry Steel (SUA). Lucrează ca muzician independent în toate tipurile de aranjamente muzicale, precum bigbands sau compoziții de teatru și a participat la turneuri în Europa cu tot felul de aranjamente ce presupun improvizația muzicală.

Eckhard Stromer (tobe) a studiat percuție clasică și de jazz la Würzburg și și-a continuat studiile la Stuttgart. Începând cu anul 2000, este profesor de percuție în specialitatea jazz și pop la Universitatea de muzică și artă contemporană din Stuttgart. A lucrat cu nume precum: Peter Herbolzheimer, Bobby Shew, Cornell Dupree, Roger Chapman, Geoff Whitehorn, Nils Gessinger, Ack van Rooyen, Ian Anderson, Paul Carrack, PUR, Rainer Tempel, Jon Lord, Cécile Verny, Randy Brecker, Bobby Kimball, Terell Stafford, Heinz Rudolf Kunze, Martin Schrack, Jimi Jamison, Scorpions, Paquito d`Rivera, German Pops Orchestra, a colaborat la diverse spectacole muzicale din Stuttgart și Berlin și cu nume mari de orchestre simfonice.

Website: http://www.dirkie.de/aufallen7meeren/aa7minfo.html

Album „Auf alle 7 Meeren”: https://www.jpc.de/jpcng/jazz/detail/-/art/dirk-bluemlein-terzett-auf-allen-7-meeren/hnum/8757178